Press

Odaberite uslugu

Smart škola stranih jezika logotip
Smart kids logotip
Ciao logotip
Smart business logotip
smart prijevodi logotip
Women in Adria

Portal CoolKlub

CoolKlub.com, od rujna 2013.

Lekcije engleskog jezika u business.hr

Business.hr, 2012. / 2103.

Motivacijska pisma na stranom jeziku objavljena na posao.hr

Posao.hr, rujan 2013. – siječanj 2015.

U suradnji sa portalom posao.hr donosimo Vam upute za pisanje molbe za posao na stranim jezicima te članak o važnosti švedskog jezika u Hrvatskoj.

Ostale objave

Klinfo.hr, rujan 2012.

 

Smart Kids vas poziva na novu sezonu upisa u jezične igraonice i tečajeve, a novost je i Dječji klub!

 

 

 


 

Smart Kids vas poziva na rođendansko druženje uz puno zabave, iznenađenja i vrijednu nagradnu igru!

 

 

 

 


 

 Kreativni-biznis.com, lipanj 2012.

 


 

Vikendplaner.info, veljača 2013.

Smart škola stranih jezika i Smart Kids igraonica osmišljene su s ciljem edukacije i poticanja kreativnog izražavanja djece, na spontani i zabavan način djecu uvodimo u svijet stranih jezika. Više

 

 


Djecji-rodendani.com, rujan 2012.

SMART KIDS slavi svoj 7. rođendan i daruje ti besplatan tečaj! Više

 

 

 


 

Večernji list, 04. rujan 2008.


 

Večernji list, 31. siječanj 2008.


 

EduCentar.net, 28. studeni 2007.

EduCentar intervju – Daniela Dapas Paradžik, Smart škola stranih jezika
Škola stranih jezika Smart ima nastavni plan koji je prilagođen svim uzrastima polaznika i utemeljen na najsuvremenijim svjetskim metodama, koje osim usvajanja jezika uključuju i približavanje kulture naroda čiji se jezik uči.

Osim udžbenika, u nastavi se koriste i suvremenim pomagalima te drugim dodatnim materijalima čime se proces učenja dodatno obogaćuje te postaje zabavan.

U ovotjednom intervjuu za EduCentar direktorica Škole stranih jezika Smart, Daniela Dapas Paradžik govori o ponudi škole, strukturi polaznika i nekim netipičpnim programima koje Smart nudi.

EduCentar: Koje sve usluge i tečejeve škola Smart ima u svojoj ponudi?

Daniela Dapas Paradžik: Škola stranih jezika Smart u svojoj ponudi ima široki spektar tečajeva stranih jezika za djecu i odrasle: predškolski, đački, za mladež i odrasle, jutarnje tečajeve, pripreme za međunarodno priznate diplome, pripremne tečajeve za upis na Filozofski fakultet, ljetne i zimske škole, klasične, intenzivne i konverzacijske tečajeve iz najzastupljenijih jezika, individualnu i grupnu poduku, tečajeve poslovnog jezika, tečaj brzog čitanja i izrade kognitivnih mapa, usluge prevođenja, lektoriranja, organizacija seminara i radionica za građanstvo i tvrtke, poduku iz školskih predmeta… Zbog ponude koja izlazi iz okvira poduke stranih jezika smatramo se ponajprije edukativnom ustanovom.

EduCentar: S obzirom da skola Smart nudi i opće i poslovne tečajeve, koji se segment poslovanja do sada pokazao značajnijim i na koji način uspjevate istovremeno raditi s djecom i poslovnim segmentom?

Daniela Dapas Paradžik: Interes za opće tečajeve je znatno veći, poslovni jezik je tražen najviše od strane tvrtki u čijem je poslovanju znanje stranog jezika iznimno važno. Škola Smart je strukturirana na način da dva zasebna odjela vode brigu o tečajevima i uslugama namijenjenih djeci (Smart kids) kao i poslovnom segmentu (Smart business), ti odjeli funkcioniraju u međusobnoj interakciji koja podrazumijeva usvajanje osnovnih pravila rada, primjeni Smart metode, stalnoj edukaciji kadra, kontroli, savjetovanju i zajedničkim postizanjem cilja – stvoriti uglednu i jaku edukativnu ustanovu na području Zagreba, a u uskoro i na području cijele Hrvatske.

EduCentar: U vašoj ponudi postoje i netipični programi (organizacija rođendana, seminari i radionice, poduka iz školskih predmeta) – kako to da ste odlučili poslovanje proširiti na ovaj način i kolika je potražnja za spomenutim uslugama?

Daniela Dapas Paradžik: Spomenute usluge spadaju u Smart kids program koji je namijenjen djeci i mladima, one su nastale kao rezultat osluškivanja potreba polaznika do kojih dolazimo redovitim kontaktom sa roditeljima naših mlađih polaznika, ispunjavanjem periodičnih anketa i upitnika. Interes je velik, a zadovoljstvo korisnika naših usluga nam je najveća nagrada.

Kreativni tim Smart kids programa osmišljava nove usluge i proširuje postojeće kako bi naši klijenti bili što zadovoljniji.

EduCentar: Možete li opisati glavne karakteristike vašeg rada? Koliko pozornosti pridajete individualnom radu s polaznicima?

Daniela Dapas Paradžik: Rad Smart škole stranih jezika je temeljen na Smart metodi koja objedinjuje sva najnovija istraživanja iz područja usvajanja stranih jezika, kako za djecu tako i za odrasle, glavni pricip metode je uranjanje u strani jezik od samog početka, te nastojimo na nastavi koristiti što manje materinji jezik, hrvatski.

Kroz brojne aktivnosti i radionice kreirane od strane našeg stručnog tima, nastojimo olakšati usvajanje jezika. Jedan od ključnih elemenata rada je upravo individualni pristup polazniku, tome u prilog govori činjenica da niti jedna naša grupa nema više od 7 polaznika.

Posebnost našeg rada je prisutnost izvornih govornika koji su ključni na višim stupnjevima, a eksperimentom kojeg smo proveli prošle školske godine, pokazalo se iznimno uspješan rad izvornog govornika engleskog sa predškolskim polaznicima. Rad profesora nadzire školovani mentor koji svojim iskustvom savjetima uspješno provodi sve zadane metode rada Smart škole.

EduCentar: Bavite se i humanitarnim akcijama – možete li ukratko objasniti o kakvim je akcijama riječ i koja je vaša uloga u njima?

Daniela Dapas Paradžik: Humanitarni rad je satavni dio našeg poslovanja. Orijentirali smo se na pomoć djeci budući da je njima pomoć najpotrebnija, a i sav naš rad je velikim dijelom usmjeren upravo na njih. U našim akcijama nastojimo uključiti sva naše polaznike koji se uvijek s velikom radošću odazovu, kao što je to bilo prošlog Božića i Uskrsa kada smo darivali Specijalnu bolnicu za kronične dječje bolesti “Gornja Bistra”, te Kliniku za dječje bolesti Zagreb.

Ne mislimo stati na tome, imamo u planu veliki projekt na državnoj razini, te se nadamo da ćemo u tome i uspjeti.

EduCentar: S obzirom da je Istraživanje o edukativnim potrebama i ponudi u RH pokazalo kako 66% poslodavaca smatra da su komunikacijske i prezentacijske vještine zanimljivo područje profesionalne edukacije, a jezici su zanimljivi za 56% poslodavaca, na koji način svoju ponudu prilagođavate zahtjevima na tržištu?

Daniela Dapas Paradžik: Sve zahtjevnije tržište traži našu prilagodbu potrebama te smo iz tog razloga upotpunili ponudu usluga unutar Smart Business programa. U sklopu tečajeva prilagođenih potrebama tvrtke u trajanju, intenzitetu, terminologiji, jeziku, specifičnim potrebama… osmislili smo treninge komunikacijskih i prezentacijskih vještina koji u potpunosti odgovaraju traženim potrebama profesionalne edukacije.

Osim navedenih treninga našu smo ponudu proširili na sva područja poslovanja: marketing, prodaju, odnose s javnošću, ljudske resurse…

Treninge vode vrhunski stručnjaci iz pojedinih područja, a spomenuti seminari odvijaju se na stranom jeziku, ali i na hrvatskom.

EduCentar: Kakav je profil vaših polaznika?

Daniela Dapas Paradžik: Naši polaznici su uglavnom mlađe osobe i osobe srednjih godina, uglavnom sa solidnim osnovnim znanjem stranog jezika, svjesne važnosti učenja stranih jezika.
Jezik, prema našim anketama, uče iz vlastitog zadovoljstva, iz zabave, ali i zbog poslovnih potreba. Koliki je njihov interes za učenje pokazuje podatak da 80% polaznika upisuje slijedeći stupanj učenja jezika.

EduCentar: Za kraj, na koji način tečajeve i programe prilagođavate potrebama na tržištu – imate li kakve konkretne pokazatelje kojima se vodite i koliki utjecaj ima feedback polaznika?

Daniela Dapas Paradžik: Tečajeve i programe prilagođavamo trendovima unutar Europske unije, nastojimo biti inovativni i osluškivati potrebe sve zahtjevnijeg tržišta, ponuditi vrhunsku i profesionalnu uslugu, kvalitetan kadar, primijeniti moderne tehnologije i najsuvremenije metode u nastavi. Redovito provodimo ankete zadovoljstva polaznika putem kojih dobivamo objektivni uvid u naš rad i smjernice za daljnji rad i razvoj usluga.

Trenutni feedback polaznika pokazuje da smo na pravom putu, a najbolji dokaz toga je sve veći broj preporuka i impresivna referentna lista renomiranih tvrtki s kojima surađujemo. (V.K.)


 

Lider, 05. listopad 2007.


 

CIAO Centar talijanskog jezika i kulture

Coolklub.com, prosinac 2015.
Kako pravilno čestitati Božić u Italiji

Women in Adria, rujan 2015.
Besplatno testiranje talijanskog jezika

Coolklub.com, veljača 2015.
Karneval u Veneciji

Brand Manager, ožujak 2014.
Govorite li talijanski? Certo che sí!

coolklub.com, ožujak 2014.
Palermo: Italija na kvadrat

coolklub.com, veljača 2014.
Catania i Etna: Vodič za penjanje po vulkanu

SMART prijevodi

Brand Manager, 05. veljača 2014.

Poslovni savjetnik, 09. prosinac 2013.

SMART KIDS – članci za roditelje

Listopad 2018., Kako odabrati “pravi” strani jezik?

Sigurni smo da se svaki roditelj nekad našao u dilemi oko toga kad je pravo vrijeme za početak učenja stranog jezika?

Rujan 2018., Profesor ili aplikacija?

Što može profesor, a ne može aplikacija za učenje jezika?

Veljača 2018., Prednosti korištenja suvremenih tehnologija u nastavi

Kako lagano plovimo kroz 21. stoljeće, tehnologija u učionicama postaje sveprisutna i neizbježna.

Studeni 2017., Učimo strani jezik

Djeca u najranijoj dobi mogu steći naprednije kognitivne sposobnosti učeći strani jezik na njima prilagođen način.

Rujan 2017., Početak školske godine i izvanškolske aktivnosti za djecu

Počela je nova školska godina. Roditelji su usmjereni na upis djece u školu, nabavu odjeće i obuće, bilježnica i knjiga te ostalog školskog pribora. Osim navedenog, mnogi roditelji razmišljaju o tome na koje dodatne aktivnosti upisati svoje dijete.

Lipanj 2017., Kako na kreativan način provesti ljetne praznike?

Ljeto nam se bliži, a mnogi roditelji već sada donose odluke na koji način će provesti ljetne praznike sa svojom obitelji.

Ožujak 2017., Prednosti učenja stranog jezika kroz ljetni kamp u inozemstvu

Želite li da vaše dijete uz učenje stranog jezika postane samostalno, razvije samopouzdanje, upozna kulturu i običaje druge zemlje te stekne nove prijatelje? Onda je ljetni kamp prava stvar za vas!

Veljača 2016., Učenje stranog jezika kroz ples, pjevanje i igru!

Brojne knjige i priručnici o učenju stranih jezika često naglašavaju važnost uzimanja u obzir specifičnosti predškolske i rane školske dobi kako bi se mogla odrediti i prilagoditi metodika podučavanja jezika.

Studeni 2016., ADHD što je to?

ADHD, deficit pažnje/hiperaktivni poremećaj, danas je najčešći mentalni poremećaj kod djece! (maminosunce.hr)

Listopad 2016., Učenje stranih jezika na zabavan način

Kroz ples i pjesmu djeca bolje pamte jezične konstrukcije i motiviranija su za ponavljanje. (maminosunce.hr)

Lipanj 2016., Agresivnost u djece

Pripremili smo za vas nekoliko savjeta koji bi vas mogli dovesti do pozitivnih promjena u djetetovu životu. (maminosunce.hr)

Ožujak 2016., Škola roditeljstva

Koliko puta do sada ste se zapitali: „Jesam li dobar roditelj?“ Jeste li se ikada zapitali postoji li uopće recept za uspješno roditeljstvo? (maminosunce.hr)

Veljača 2016., Tematski rođendan

Bliži se rođendan vaše male princeze ili princa, a vama se čini da ste do sada iscrpili sve moguće ideje, vidjeli sve igraonice i da jednostavno ne postoji način da taj rođendan bude poseban? (maminosunce.hr)

Studeni 2015., Učiti na drukčiji način

Dobitna kombinacija je organizacija nastave na način da djeca zapravo ni nemaju dojam da su na nastavi. Predavač je u takvim situacijama samo manager sata, koji ih usmjerava da pravilno izvršavaju zadatke. (maminosunce.hr)

Rujan 2015., Učenje jezika kroz pokret

S obzirom na blisku povezanost između govora i pokreta tijela prilikom izražavanja, prirodno se nameće potreba spajanja govora i pokreta tijela i prilikom (maminosunce.hr)

Lipanj 2015., Zanimljivosti o jezicima

Koliko jezika mogu naučiti djeca prije 5.godine života? Koji je najrašireniji jezik na svijetu?
Postoje li izmišljeni jezici? 5 malih – velikih zanimljivosti o jezicima.

Ožujak 2015., Dvojezična djeca uče brže te su inteligentnija

Zaista je velika prednost poznavati dva jezika, a da ih se pritom ne mora učiti u školi. A čini se da dvojezična djeca, kako izvještava webstranica – The Independent – imaju još jednu prednost: uče brže.

Veljača 2015., U Smart Kids na učenje, zabavu i rođendanski tulum!

Ples, pjesma, engleski jezik i bolja koncentracija: učenje nikad nije bilo lakše i zabavnije! U sklopu Smart Kidsa u Zagrebu tijekom cijele školske godine provodi se upravo takav program, po mjeri svakog djeteta – uz rođendanske proslave i mnoštvo drugih zanimljivosti.

Prosinac 2014., Evo što rade SMART klinci: Napravite kutijicu za poklone u 4 koraka

U našoj školi stranih jezika svakodnevno radimo s djecom i dužnost nam je uz samo učenje jezika djeci ponuditi puno više. Trudimo se uvijek biti kreativni i zabavni, a jedan od naših kreativnih uradaka, simpatičnu SMART kutijicu u koju stanu oni mali, najslađi, pokloni odlučili smo podijeliti i s vama!

Studeni 2014., Kako djetetu olakšati proces učenja

Poučavanje je bitno prilagoditi svakom učeniku posebno. To znači prepoznati učenikov dominantni kanal primanja informacija, stvaranja predodžbi i obrade podataka te sukladno tome individualizirati pristup i cjelokupni nastavni proces.

Listopad 2014., Top 5 stranih jezika (uz engleski) koje bi djeca trebala učiti

Sve veći broj roditelja upisuje svoju djecu na tečajeve stranih jezika, a očekuje se da će broj malih bilingvista i poliglota u budućnosti sve više rasti.

Lipanj 2014., Kako djeca uče jezike?

Učenje jezika je potpuno prirodan proces za svu djecu. Svako novorođenče posjeduje vještinu učenja jezika, a učiti počinje odmah nakon porođaja. Sva djeca na svijetu, bez obzira na jezik svojih roditelja, uče pričati na potpuno isti način. To učenje se odvija u tri osnovne faze.

Veljača 2014., Učenje engleskog jezika kroz igru Dodatni materijali / sadržaji za učenje jezika

Osim zanimljivih aktivnosti kojima se nastoji potaknuti zanimanje djece za usvajanje engleskog jezika, korisno je uvijek imati pri ruci neke dodatne materijale kojima se te aktivnosti mogu dodatno obogatiti.

Studeni 2013., Učenje engleskog jezika kroz igru

Djeca predškolske dobi su po prirodi zaigrana te je važno da sve što i nauče prije škole, uče kroz igru. Kao učitelj djece školske i predškolske dobi uvijek sam primoran smišljati razne kreativne i zabavne igre kako bi nastavni sat prošao što veselije.

Lipanj 2013., Aktivan odmor vašeg školarca?

Praznici su pravo vrijeme da dijete uključite u neku sportsku grupu. Time ćete djetetu omogućiti optimalan psihofizički razvoj, na pozitivan ćete ga način odviknuti od pretjeranog sjedenja pred kompjutorom te ga naviknuti na trajnu fizičku aktivnost. Više (objavljeno na portalu “Dječji rođendani”)

Svibanj 2013., Kako pametno obogatiti školske praznike

Školska godina skoro je gotova, najljepši su to trenuci svakog školarca, a ujedno i noćna mora svakog zaposlenog roditelja. Više (objavljeno na portalu “Dječji rođendani”)

Travanj 2013., Uloga roditelja u učenju jezika

Korisni savjeti za učenje engleskog jezika s vašim mališanom. Više… (objavljeno na portalu Mamino sunce, br. 43, str. 74.-76.)

Travanj 2013., Smart KIDS HOME party

Smart KIDS može se pohvaliti dugogodišnjim iskustvom u organizaciji originalnih, maštovitih i tematski osmišljenih dječjih rođendana, prilagođenih uzrastu i željama slavljenika. Više…(objavljeno na portalu djecji rodendani)

Ožujak 2013., Nezaboravni dječji rođendan u Smartu

Približava se rođendan Vašeg klinca, a Vi ste na sto muka?  Želite proslavu učiniti nezaboravnom? Klasični rođendani, torta i svijećice za obiteljskim stolom više nisu dovoljno dobri za Vaše klince. Što učiniti? Više… (objavljeno na portalu djecji rodendani)

Veljača 2013., Mentalne mape kod djece

Mentalne mape su alat kojim učenje možemo učiniti zabavnijim, a pamćenje činjenica lakšim… više… (objavljeno na portalu Mamino sunce, br. 42, str. 62.-63.)

Veljača 2013., Smart škola stranih jezika i Smart kids igraonica

Smart škola stranih jezika i Smart Kids igraonica osmišljene su s ciljem edukacije i poticanja kreativnog izražavanja djece, na spontani i zabavan način djecu uvodimo u svijet stranih jezika… više… (objavljeno na portalu VikendPlaner.info)

Prosinac 2012., Smart Kids-Akademija za animatore

Zamislite posao na kojem se igrate, pjevate, plešete i učite uz dječji smijeh i žamor. Smart KIDS osmislio je Smart KIDS akademiju za obučavanje animatora koja će vam omogućiti ispunjene … više… (objavljeno na portalu djecji rodendani)

Prosinac 2012., Nezaboravni dječji rođendani

približava se rođendan vašeg klinca, a vi ste na sto muka? Klasični rođendani, torta i svijeće za obiteljskim stolom više ne zadovojavaju vaše najdraže. Što učiniti? više… (objavljeno u časopisu Mamino sunce, br. 41, str. 66.-67.)

Rujan 2012., Bilignvizam i rano učenje jezika

roditelji se često pitaju kada početi s učenjem jezika – je li od rođenja prerano ili polaskom u školu prekasno više… (objavljeno u časopisu Mamino sunce, br. 40, str. 72.-74.)

11. rujan 2012., SMART KIDS slavi svoj 7. rođendan i daruje ti besplatan tečaj!

Povodom 7. rođendana Smart nagrađuje upravo Vas! Osvojite besplatni tečaj engleskog jezika za predškolca ili đaka za školsku godinu 2012/13 (60 sati)! više… (objavljeno na portalu djecji rodendani)

10. rujan 2012., Smart Kids vas poziva na rođendansko druženje uz puno zabave, iznenađenja i vrijednu nagradnu igru!

Smart škola stranih jezika i Smart kids igraonica osmišljene su s ciljem edukacije i poticanja kreativnog izražavanja djece. Program vode iskusni odgajatelji, profesori i animatori koji su razvili već provjerenu i uspješnu ‘Smart metodu’ učenja. Ova metoda na spontani i zabavan način djecu uvodi u svijet stranih jezika, a isto tako kroz niz korisnih radionica priprema djecu za izazove budućeg života. više… (objavljeno na portalu klinfo.hr)

01. prosinac 2011., Od 600 do 3000 kuna tulumi za djecu u ZOO-u, Eko igraonici ili na bazenu (objavljeno u Jutarnjem listu)

08. rujan 2011., Saznajte zašto je Smart Kids igraonica najbolja i najveselija u gradu!(objavljeno na portalu klinfo.hr)

04. mjesec 2011., Dječji rođendani više od zabave (objavljeno u časopisu Mamino sunce, br. 33, str. 106.-107.)

12. mjesec 2010., Rano učenje jezika (objavljeno u časopisu Mamino sunce, br. 31, str. 46.-48.)

15.08.2010., Igre za dječje rođendane (objavljeno na portalu she.hr)

21.12.2009., Besplatna učilica (objavljeno na portalu she.hr)

02.09.2009., Veseli dječji rođendani (objavljeno na portalu she.hr)

25.03.2009., Upoznajte programe Smart Kids (objavljeno na portalu roditelji.hr)

31.01.2009., Škole prate suvremene trendove u medotologiji učenja stranih jezika i ulažu u usavršavanje nastavnika (objavljeno u Večernjem listu)

14.03.2009., Igraonice i radionice za djecu, ali i roditelje (objavljeno u Večernjem listu)

Kontakt

Tel./Fax: + 385 1 3874355
GSM: +385 91 3874355 Viber icon Whatsapp icon
info@smart-jezici.hr

Skype: smartskola.info

Palinovečka 19, Vrbani III, (istočni ulaz shopping centra Point), 10000 Zagreb

RADNO VRIJEME:
Zbog korištenja godišnjeg odmora Smart škola neće raditi od 1.7.2019. do 19.8.2019.
Za informacije i rane upise obratite se na daniela@smart-jezici.hr ili 0913874355.

Facebook

SMART GRUPA

Našu stručnost i kvalitetu potvrđuju različiti certifikati i članstva u renomiranim organizacijama poput: British Council Addvantage Programa, Zajednice za strane jezike (HGK) i HUPE-a. Nastavni programi i stupnjevi u skladu su sa standardima Vijeća Europe (CEFR).

Politika privatnosti

© smart-jezici.hr